Selecteer een pagina

Gezond koken

80 lestijden

Deze cursus biedt je een beter inzicht in hoe je een gezonde, lichte en evenwichtige maaltijd samenstelt volgens de voedingsdriehoek.

  • Via de voedingsdriehoek raak je wegwijs in de verhoudingen en het gebruik van de aangeboden voedingsproducten.
  • Je leert een gezonde, smaakvolle volwaardige maaltijd samenstellen met lokale en volwaardige seizoenproducten.
  • Door het aanbod van vele alternatieve kruiden die voorhanden zijn beperken we het gebruik van zout, suiker en vet.
  • Smaakvolle alternatieven vervangen te zware bereidingen.
  • Je leert snijtechnieken, moderne keukentoestellen gebruiken, je werk organiseren en binnen een korte tijd een gezonde maaltijd te bereiden.

In werkgroepen wordt er elke les een volledig menu klaargemaakt: voorgerecht of tussengerecht, soep, hoofdgerecht, nagerecht en/of gebak. Na de les genieten we samen van onze versbereide maaltijd!

Alle ingrediënten worden door het centrum aangekocht.

De uitgeschreven recepten krijg je mee naar huis.

  • Moeilijkheidsgraad OOOO: je hebt reeds een goede kennis
  • Minstens de basiskennis van het koken kunnen aantonen met een certificaat van een eerder gevolgde kookcursus of slagen voor een toelatingsproef tijdens de eerste les.
  • Bekijk hier het schema met het traject waarin deze module past

Lesmomenten Gezond koken

WaarDagUur StartEindeInschrijven
cursussen in CVO 3 Hofsteden
Kortrijk - Campus 3 Hofstedenwoensdag13.30 16.5506/9/201730/5/2018*inschrijven
Wervik - Grenslandscholen campusmaandag18.0021.504/9/201715/1/2018inschrijven
cursussen in CVO De Avondschool
Oostende - Hoofdgebouwmaandag18.0022.0004/09/201715/01/2018inschrijven
Torhout - Campus Eurekadinsdag18.0021.5505/09/201716/01/2018inschrijven
*tweewekelijks

Prijs

zonder vrijstellinggedeeltelijke vrijstellingvolledige vrijstelling
120 euro24 euro0 euro
Prijzen inclusief wettelijk inschrijvingsgeld. Prijs exclusief cursus en ingrediënten (deze prijzen vind je terug op de website van het CVO waar de cursus wordt ingericht)