Selecteer een pagina

Huishoudelijk koken

 

Geniet van het klaarmaken van heerlijke gerechten en leer de culinaire finesse door het zélf te doen.  Je leert een menu samenstellen en de juiste terminologie gebruiken. Je kiest voor verse en kwaliteitsvolle ingrediënten. Je past eenvoudige en verfijnde kooktechnieken toe met oog voor presentatie.

Op het einde van deze opleiding beschik je over de nodige competenties om op een gezonde en creatieve manier een menu samen te stellen en te bereiden. Je beheerst de verschillende kook- en baktechnieken voor het dagelijks gebruik.

Deze opleiding omvat volgende modules:

 

 ModuleAantal lestijden
DSC_6736Basiskoken
OOOO
80 lestijden
dieetkeukenLekker voor alledag
OOOO
80 lestijden
aardperen_dragonPuur koken
OOOO
80 lestijden
trendykoken2015Trendy koken
OOOO
80 lestijden
veggi2015Vegetarisch en gezond koken
OOOO
80 lestijden
zuidersGastvrij koken
OOOO
80 lestijden
DSC_6736Bakken
OOOO
80 lestijden

Moeilijkheidsgraden

  • OOOO: je hebt geen voorkennis
  • OOOO: je hebt een goede basiskennis
  • OOOO: je hebt reeds een goede kennis
  • OOOO: je hebt een uitgebreide kennis

Lesverloop

Elke les bereid je een 3- of 4- gangenmenu samengesteld uit een voor- of tussengerecht, soep, hoofdgerecht, nagerecht en/of gebak. De klas wordt in groepjes verdeeld en per groep bereid je het volledige menu. In de module bakken leer je individueel of per 2 in elke les een andere deegsoort verwerken, zowel hartig als zoet. Nadien geniet je samen van je versbereide maaltijd!

Zelf mee te brengen

  • aardappelmesje
  • keukenschort
  • 2 keukenhanddoeken en een vaatdoek
  • schrijfgerief

Frequentie

De lessen van de opleiding koken worden zowel wekelijks of tweewekelijks geprogrammeerd.

De wekelijkse cursus start in september en loopt tot eind januari. We voorzien een vervolgmodule van begin februari tot eind juni. Je komt één keer per week naar de les.

De tweewekelijkse cursus start in september en loopt tot eind juni. Je komt enkel in de even of oneven weken naar de les.

Raadpleeg hier je lessenrooster.

Prijs

Samenstelling:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld:
    • 120 € (1,50 € per lestijd)
    • 24 € ( 0,30 € per lestijd voor een gedeeltelijk vrijstelling – mits vrijstellingsattest)
    • 0 € (voor een volledige vrijstelling – mits vrijstellingsattest)

Raadpleeg hier of je recht hebt op een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld.

Cursus: 8 € voor het basiskoken (basispakket en recepten) en 2 € voor de andere modules

  • Ingrediënten 108, 126 of 140 € (afhankelijk van de module of lesplaats): de betaling van de ingrediënten wordt gespreid over 2 periodes:
  • 1ste helft samen met het inschrijvingsgeld
  • 2de helft vóór de 9de les

Enkel bij ziekte van de leerkracht wordt de kostprijs van de ingrediënten terugbetaald.

Inschrijven

Raadpleeg hier hoe je kan inschrijven

Evaluatie

  • Je wordt permanent beoordeeld.
  • Je wordt beoordeeld op basiscompetenties (te behalen) en sleutelvaardigheden (na te streven) die aan elke module gekoppeld worden. Je dient ten minste 50% te behalen op de basiscompetenties om te slagen.
  • Indien je geslaagd bent ontvang je op het einde van een module een deelcertificaat (geslaagd voor een module) of een certificaat (geslaagd voor de volledige opleiding).
  • Zowel de deelcertificaten als de certificaten zijn wettelijk erkend door het Departement Onderwijs en Vorming.

Raadpleeg hier het evaluatiereglement voor meer info.