Selecteer een pagina

Bakken

80 lestijden

Verras en verwen je gasten en jezelf met gebak uit eigen bakkerij. Je leert elke les een andere deegsoort kennen en verwerken, zowel hartig als zoet. Je bereidt o.a. cakes, koekjes, koffiekoeken, taarten,  quiches, pizza’s en allerhande ovenvers brood.

  • de keukenuitrusting, klein materieel voor het bakkenbenoemen en gebruiken
  • de herkomst, gebruik en bewaring van de te verwerken grondstoffen kennen
  • de hoeveelheden afmeten en afwegen
  • de juiste volgorde van de bereidingen toepassen
  • basis baktechnieken onder begeleiding kunnen uitvoeren a. mengen, roeren, kloppen, kneden, uitrollen, toeren, doreren, afbakken, afwerken, versieren
  • verschillende soorten deeg hartig en zoet verwerken
  • verwerken van chocolade, ijsbereidingen, bavarois, mousses en vullingen
  • milieu- en hygiëneregels in acht nemen
  • Moeilijkheidsgraad OOOO: je hebt geen voorkennis
  • Bekijk hier het schema met het traject waarin deze module past

Lesmomenten Bakken

LesplaatsDagUur StartEindeInschrijven
cursussen CVO 3 Hofsteden
Kortrijk - Campus 3 Hofstedenwoensdag18.00 21.50 13/9/2017 6/6/2018*inschrijven
Wervik - Grenslandscholen campuswoensdag18.00 21.50 06/9/2017 30/5/2018*inschrijven
Brugge - Sint-Andries donderdag 13.3017.3007/09/2017inschrijven
Maldegemdinsdag 18.1022.1012/09/2017 *inschrijven
*tweewekelijks

Prijs

zonder vrijstellinggedeeltelijke vrijstellingvolledige vrijstelling
120 euro24 euro0 euro
Prijzen inclusief wettelijk inschrijvingsgeld. Prijs exclusief cursus en ingrediënten (deze prijzen vind je terug op de website van het CVO waar de cursus wordt ingericht)