Selecteer een pagina

Basiskoken

80 lestijden

Je leert de basisbeginselen van het koken en elementaire kooktechnieken. Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken.

  • de keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, kopen en gebruiken
  • de voedingsdriehoek gebruiken
  • de recepten correct lezen
  • snijtechnieken toepassen op groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte
  • hoeveelheden afmeten en wegen
  • basiskooktechnieken onder begeleiding uitvoeren zoals koken, bakken, braden, stoven met vlees, vis, gevogelte, groenten, aardappelen, deegwaren en rijst
  • organiseren en werkvolgorde van het recept toepassen
  • milieu- en hygiëneregels in acht nemen
  • Moeilijkheidsgraad OOOO: je hebt geen voorkennis
  • Bekijk hier het schema met het traject waarin deze module past

Lesmomenten Basis koken

LesplaatsDagUur StartEindeInschrijven
cursussen in CVO 3 Hofsteden
Waregem - Campus Atheneumdonderdag18.0021.507/9/201718/1/2018inschrijven
cursussen in CVO IVO BRUGGE
Sint-Andriesdinsdag 18u1022u1005/09/2017*inschrijven
Sint-Andriesdinsdag08u5012u5005/09/2017*inschrijven
Maldegem woensdag18u1022u1013/09/2017*inschrijven
*tweewekelijks

Prijs

zonder vrijstellinggedeeltelijke vrijstellingvolledige vrijstelling
120 euro24 euro0 euro
Prijzen inclusief wettelijk inschrijvingsgeld. Prijs exclusief cursus en ingrediënten (deze prijzen vind je terug op de website van het CVO waar de cursus wordt ingericht)