Selecteer een pagina

Puur koken voor alledag

80 lestijden

In de module ‘Puur koken voor alledag’ stappen we af van het klassieke ‘vlees-aardappelen-groentegerecht’ en gaan we aan de slag met gezonde en evenwichtige combinaties die lekker en snel hapklaar zijn. Wil je weten waarom koolhydraten en eiwitten niet samengaan in één maaltijd? Of wil je meer weten rond natuurlijke voeding? Je komt het allemaal te weten in deze cursus.

Wat leer je?

  • de keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden
  • herkomst van Europese en niet-Europese grondstoffen leren kennen en gebruiken
  • Europese, Aziatische kruiden leren kennen en gerechten op smaak brengen
  • trendy Europese en niet-Europese gerechten bereiden
  • basiskooktechnieken onder begeleiding uitvoeren: wokken, stomen, grillen, koken en bakken
  • presenteren van de bereiding
  • organiseren en werkvolgorde van het recept toepassen
  • milieu- en hygiëneregels in acht nemen
  • Moeilijkheidsgraad OOOO: je hebt reeds een goede voorkennis
  • Minstens de basiskennis van het koken kunnen aantonen met een certificaat van een eerder gevolgde kookcursus of slagen voor een toelatingsproef tijdens de eerste les.
  • Bekijk hier het schema met het traject waarin deze module past (De module ‘Puur koken’ valt onder ‘Trendy koken’)

Overzicht lesmomenten

Momenteel wordt deze cursus niet ingericht. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons zeker weten.

Interesse in deze cursus?

Prijs

zonder vrijstellinggedeeltelijke vrijstellingvolledige vrijstelling
120 euro24 euro0 euro
Prijzen inclusief wettelijk inschrijvingsgeld. Prijs exclusief cursus en ingrediënten (deze prijzen vind je terug op de website van het CVO waar de cursus wordt ingericht)