Selecteer een pagina

Aangepast koken

80 lestijden

In deze module wordt het accent gelegd op vegetarisch en gezond koken. Diëten als zoutarm, suikerarm en vetarm koken worden uitgelicht. Dit zijn de criteria die het menu gaan bepalen. Via de menu’s maak je gebruik van verschillende kooktechnieken.

  • vegetarisch koken
  • juiste vetten gebruiken
  • vervangproducten gebruiken in de dagelijkse keuken
  • bespreken van de voedingsmiddelentabel
  • gerechten leren aanpassen met vb. suikervervanger, zonder gluten, zoutarm
  • volkorengranen op verschillende wijze klaarmaken
  • evenwichtige maaltijden samenstellen met minder of geen dierlijke eiwitten
  • plantaardige eiwitten smaakvol bereiden in combinatie met zaden, pitten, noten en zeewier
  • lichte vlees- en visgerechten met lichte sausen en dressings
  • heerlijke slaatjes
  • zoete verwennerijen met natuurlijke suikers
  • milieu- en hygiëneregels in acht nemen
  • Moeilijkheidsgraad OOOO: je hebt een goede basiskennis
  • Module basiskoken gevolgd hebben
  • Bekijk hier het schema met het traject waarin deze module past

Overzicht lesmomenten

Momenteel wordt deze cursus niet ingericht. Heb je interesse in deze cursus? Laat het ons zeker weten.

Interesse in deze cursus?

Prijs

zonder vrijstellinggedeeltelijke vrijstellingvolledige vrijstelling
185 euro89 euro65 euro
prijs inclusief wettelijk inschrijvingsgeld, ingrediënten voor de eerste 9 weken en cursus (na de 9de les wordt nog eens 63 euro opgevraagd)